MEER OVER LICHAAMSGEORIËNTEERDE (PSYCHO)THERAPIE/ BIODYNAMISCHE MASSAGE

Biodynamisch wil zeggen levensstroom. Biodynamische therapie brengt je met je eigen levensstroom in contact. Jou verlangen en tempo is hierin leidend. Om dat verlangen en de eventuele blokkades te ontdekken werken we met inzichtgevende oefeningen, gesprekken, visualisatie, focusing en korte meditaties. Zo kan duidelijk worden dat bepaalde patronen niet meer nodig zijn en dan komt er ruimte om je vrijer te voelen en meer in contact te zijn met je eigen levensenergie.

Als je dat wilt kunnen werken we ook met massages. De massages ( kan ook gekleed) werken vaak ontspannend en ze kunnen onderliggende processen naar boven brengen. Het lichaam wordt uitgenodigd spanning los te laten, in je eigen tempo, precies daar waar jij bent. Zo kunnen langer opgeslagen emoties vrijkomen.  Het belang van echte aanraking wordt steeds meer duidelijk.

Kenmerkend voor de biodynamische massages is de aangepaste stethoscoop. Deze wordt, als je dat wilt, tijdens de massage onder de rug of buik gelegd. Je hoort dan de peristaltiek van de buik. De darmen hebben een eigen systeem om met spanningen om te gaan, het wordt ook wel ons 2e brein genoemd. De darmen denken en voelen mee. Spanning is vaak terug te zien in het lichaam, denk maar aan opgetrokken schouders, kramp rond het middenrif, buik en bekkenklachten, knieën op slot of stijve kaken. Vaak heeft die spanning te maken met vroegere tijden, toen het meer nodig was om jezelf te beschermen. Bewust worden van die spanning en in je eigen tempo dit laten smelten daar steun ik jouw graag bij.